30. januar. 2020. | 12:21


Diskusija i izložba stripova Marka Somborca07.02.2020 18:00 Civic Energy Center Završeno


Sa velikim zadovoljstvom vas pozivamo na otvorenu diskusiju sa autorom Blic stripa, Markom Somborcem, nakon koje ćete imati priliku da na jednom mestu pogledate 50 njegovih radova koji će biti izloženi u Centru građanske energije u Mitrovici.

Marko Somborac je srpski autor stripova, grafički dizajner i ilustrator. Jedan je od najpopularnijih autora stripa i političkih komentatora u Srbiji. Somborčev dnevni strip u listu „Blic“ počinje da izlazi 5. decembra 2005. Trenutno je najpopularniji domaći strip u Srbiji i predstavlja neku vrstu društvenog fenomena. Ovoj popularnosti je sigurno doprineo način na koji je Somborac u maniru američkog stripa predstavio srpske i svetske političare i drugu elitu.

Sa Markom ćemo razgovarti o izražavanju društvene kritike kroz ovaj oblik umetnosti, o tome kakav je položaj i kakva perspektiva karikaturista u današnjem društvu, kao i o njegovim iskustvima tokom dugogodišnje karijere rada u jednom dnevnom listu. Kako će diskusija biti otvorena za sve posetioce, imaćete priliku da g. Somborcu postavite pitanja i/ili porazgovarate o njegovom stvaralaštvu.

Ulaz je slobodan!

Ovaj događaj deo je projekta Mitrovački društveni klub koji je podržan od strane Kosovke fondacije za otvoreno društvo (KFOS).

Ostali događaji