9. jul. 2019. | 4:20


Kritički osvrt na (etnički) podeljena društva: Filmsko veče u Mitrovica Social Club11.07.2019 19:00 Mitrovica Social Club Završeno


Mitrovica Social Club vas poziva na projekciju severnomakedonskog filma Pank nije mrtav/Панкот не е мртов u istoimenom kafeu (ex Aktiv art centar).

Postojanje konflikata koji dele određeno društvo na osnovu različitih karakteristika nije karakteristika samo društva na Kosovu. Projekcijom ovog, ali i ostalih predviđenih filmova, koji kroz umetnički izraz kritikuju i prikazuju podele u (post)konfliktnim društvima širom sveta, za ovdašnju publiku otvoriće se novi uvid u to kako i na koji način je moguće objektivno posmatrati ceo kontekst, tj. imati empatije za sagledavanje situacija svih strana uključenih u konflikt.

Pre same projekcije, uvodničar će dati osvrt na istoriju međuetničkog konflikta u Severnoj Makedoniji, sa posebnim fokusom na trenutno stanje u ovoj balkanskoj zemlji.

Projekcija filma će biti održana u četvrtak, 11. jula, sa početkom u 19:00.

Mitrovica Social Club je projekat podržan od strane Kosovske fondacije za otvoreno društvo (KFOS), a implementiran od strane NGO Aktiv.

Dođite da zajedno pogledamo poučno filmsko ostvarenje, prodiskutujemo i poslužimo se u kutku Mitrovačkog društvenog kluba!

Ostali događaji