Događaji

10.12.2019

11:00

Civic Energy Center

U toku

Otvoreno predavanje Augustina Paljokaja i Đeraćine Tuhine

Otvoreni razgovor sa Đeraćinom Tuhinom, dopisnicom iz Brisela RTK i Radija slobodna Evropa i Augustinom Paljokajem, dopisnikom Koha ditore i hrvatskog Jutarnjeg lista održaće se 10. Decembra 2019. u 11h u Centru građanske energije (CEC) u Mitrovici.

Pročitaj više

03.12.2019

17:00

Mitrovica Social Club

Završeno

MSC: Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, 3. decembar, obeležava se od 1992. godine, kada je Generalna skupština UN usvojila rezoluciju kojom se sve zemlje pozivaju na obeležavanje tog dana s ciljem da se unapredi i omogući osobama sa invaliditetom jednako uživanje ljudskih prava i ravnopravno učešće u društvu. Taj dan je povod da se skrene pažnja na probleme s kojima se osobe s invaliditetom suočavaju a to su pre svega siromaštvo, visoka stopa nezaposlenosti i isključenost iz društva.

Tim povodom pozivamo vas na debatu Mitrovačkog društvenog kluba na kojoj ćemo razgovarati o ključnim problemima osoba sa invaliditetom i osobama sa smetnjama u razvoju u našem gradu, imamo li kao društvo empatije i razumevanja za njih, njihove porodice, koje su mogućnosti rešavanja određenih problema i drugim srodnim temama.

Gosti:
- Ivana Rakić, predsednica Udruženja roditelja dece sa smetnjama u razvoju ,,Podrži me”
- Biljana Milović, edukatorka Centra za baznu rehabilitaciju

Dođite, popijte piće sa nama, učestvujte u diskusiji i/ili postavite pitanja gostima.

Dobro došli.

Pročitaj više

27.11.2019

14:30

Čaglavica

Završeno

KOSOVSKA SPECIJALIZOVANA VEĆA, OKRUGLI STO

U sredu 27 novembra 2019 godine NVO Aktiv i kosovsko Specijalizovano Veće organizuju okrugli sto sa ciljem da, svima koji su zainteresovani, obezbede relevantne informacije u vezi mandata i funkiconisanja Specijalizovanih Veća.

Pročitaj više

Misija

Aktiv stremi da omogući značajno učešće zajednice kosovskih Srba u izgradnji participativne, mirnodopske i prosperitetne budućnosti u regionu.


Najčitanije vesti

Ovaj sajt je izrađen uz podršku