12.04.2022

10:00

Civic Energy Center, North Mitrovica

I përfunduar

Past, Present, FORUM FUTURE

Në emër të OJQ AKTIV dhe anëtarëve të Koalicionit të Kosovës për Pajtim, kemi kënaqësinë t'ju ftojmë në konferencën: E kaluara, e tashmja, FORUMI I SË ARDHMES - Gjendja e Pajtimit në Kosovë - Konferenca dyditore do të mbahet në Qendrën e Energjisë Qytetare në Mitrovicën e Veriut me datë 12 dhe 13 prill 2022.

Lexo më shumë

28.02.2022

17:00

Gallery Monet, Pristina

I përfunduar

Ekspozita artistike Adon Pajaziti

OJQ AKTIV dhe Koalicioni Kosovar për Pajtim kanë kënaqësinë t'ju ftojnë në ekspozitën e fotografive të Adon Pajazitit, e cila do të mbahet më 24 shkurt në Mitrovicën e Veriut (Qendra Civile e Energjisë), dhe më 28 shkurt Galerinë Monet Prishtinë duke filluar nga ora 17:00, ndërsa ekspozita do të zgjasë tri (3) ditë.

Lexo më shumë

16.12.2021

10:00

Media Center, Belgrade

I përfunduar

Analiza e trendit: Qëndrimet e komunitetit serb në Kosovë

It is with great pleasure that NGO AKTIV invites the public to attend a conference entitled “Trend Analysis 2021: Attitudes of the Serbian Community in Kosovo” during which the results of research conducted under the same name will be presented. The event will take place at 10:00, on the 16th of December 2021, in ag the Media Center in Belgrade.

Lexo më shumë

14.12.2021

11:00

Hotel Swiss Diamond, Prishtinë/Priština

I përfunduar

Analiza e trendit: Qëndrimet e komunitetit serb në Kosovë

OJQ Aktiv, ka kënaqësinë të ju ftojë në Konferencën "Analiza e trendit 2021: Qëndrimet e komunitetit serb në Kosovë" ku do të prezantohet hulumtimi me të njëjtin titull. Konferenca do të mbahet të martën, me datë 14 dhjetor 2021 në Prishtinë (Hotel Swiss Diamond, Salla e Konferencave Marec) me fillim nga ora 11:00.

Përkthimi simultan është i siguruar në gjuhën shqipe, serbe dhe angleze.

Vërejtje: Kjo ngjarje do të zhvillohet në përputhje me masat e Qeverisë së Kosovës për mbrojtje nga Covid-19.
Për shkak të numrit të kufizuar të pjesëmarrësve, luteni që ta konfirmoni pjesëmarrjen tuaj në emailin info@ngoaktiv.org ose në +383 49 526 123 or +381 64 2140 814.

Lexo më shumë

09.12.2021

11:00

Hotel Ulpiana, Gračanica/Graçanicë

I përfunduar

Prezantimi i aplikacionit Aber

Me shumë kënaqësi OJQ AKTIV fton publikun në prezantimin e aplikacionit Aber online për celularë Android dhe iOS, i cili do të mbahet të enjten, më 9 dhjetor, duke filluar nga ora 11:00, në Hotel Ulpiana në Graçanicë.

Lexo më shumë

12.10.2021

15:00

Civic Energy Center Mitrovica

I përfunduar

TV EMISIONI “SPORAZOOM”

TV emisioni “Sporazum” (“Marrëveshja”) është emision politik i krijuar me qëllim të informoi njerëzit dhe të hapë diskutim për çështjet e rëndësishme politike dhe sfidat me të cilat ballafaqohet komuniteti serb në Kosovë. Ideja e këtij emisioni është inicimi i bisedës për pyetjet aktuale dhe problemet e njerëzve të zakonshëm jo vetëm në nivelin lokal, por edhe në nivelin regjional, dhe me këtë arsye të ndikon në perceptimin e qytetarëve për këto pyetje në tërë regjionin. 

Lexo më shumë

29.07.2021

11:00

Civic Energy Center, Mitrovica/ONLINE event via Zoom

I përfunduar

Përmirësimi i transparencës dhe sundimit të ligjit në komunat me shumicë nga komuniteti sërb

Me kënaqësi po ju ftojmë të merrni pjesë në një panel të diskutimit për rezultatet e hulumtimit të qëndrimeve personale të qytetarëve lidhur me korrupsion dhe transparencë, hulumtimi ky i cili është bërë në gjashtë (6) komuna me shumicë nga komuniteti sërb. Hulumtimi është kryer në kuadër të projektit Përmirësimi i transparencës dhe sundimit të ligjit në komunat me shumicë nga komuniteti sërb të cilin e ka bërë OJQ AKTIV dhe të cilin e ka financuar Byroja për Çështjet Ndërkombëtare të Narkotikëve dhe të Zbatimit të Ligjit (INL) në bashkëpunim me Qendrën e Avokatisë për Kulturë Demokratike (ACDC). Qëllimi kryesor i hulumtimit është që t’i vërtetojë qëndrimet personale të qytetarëve lidhur me korrupsion dhe ndikimin e tij në jetën e komunitetit të tyre, si dhe qëndrimet e tyre për punën e autoriteteve lokale në komunat e mbuluara me këtë hulumtim. Në bazë të rezultateve, AKTIV-i dhe anëtarët e grupit antikorrupsion, të krijuar në kuadër të këtij projekti, kanë nisur një sërë të iniciativave më të vogla të shoqërisë civile për ta ngritur vetëdijen e publikut rreth këtyre temave. Paneli i diskutimit do të përfshijë edhe përfaqësues të organizatave lokale të shoqërisë civile dhe të mediave, të Agjencisë për Luftën kundër Korrupsionit në Kosovë, të INL-së, si dhe përfaqësues të OJQ AKTIV dhe OJQ ACDC.

Lexo më shumë
Our Facebook


Our twitt's