21.06.2019

10:00

Swiss Diamond, Pristina

I përfunduar

Përkthimin gjatë mbledhjeve të Kuvendit

OJQ AKTIV ka kënaqësinë të ju ftojë në debatin publik që përfshin Përkthimin gjatë mbledhjeve të Kuvendit në kuadër të projektit Krijimi i një Kosove Dygjuhësore që mbështetet nga Ambasada e Mbretërisë së Norvegjisë dhe zbatohet në bashkëpunim me Zyrën e Komisionerit për Gjuhët. Qëllimi kryesor i këtij debati është të kontribuojë në informimin e publikut mbi rëndësinë e përkthimit të mbledhjeve të kuvendit dhe për të adresuar çështjet që lidhen me zbatimin e Ligjit për Përdorimin e Gjuhëve nga Kuvendi i Kosovës.

Lexo më shumë

10.06.2019

13:00

Civic Energy Center

I përfunduar

Xhirimet e shfaqjes televizive Sporazoom

Të ftuarit në shfaqjen e re televizive janë Rada Trajkovic nga Lëvizja Evropiane e Serbëve në Kosovë dhe Florian Qehaja nga Qendra Kosovare për Studime të Sigurisë. Tema e episodit të ri është siguria aktuale dhe situata politike në Kosovë dhe Serbi në kontekstin e përpjekjeve për të rivendosur dialogun dhe normalizimin e marrëdhënieve midis Prishtinës dhe Beogradit.

Lexo më shumë

27.05.2019

11:00

Civic Energy Center

I përfunduar

Shfaqja televizive Sporazoom

Tatjana Lazarević, redaktore e portalit të lajmeve Kosova Sever dhe Jeta Xhara, drejtoreshë e BIRN-it në Kosovë, janë të ftuara në emisionin e radhës të Sporazoom, temë e të cilit do të jetë gjendja e medias në Kosovë, pritjet nga do të transmetohet në kanalet e TV Mreža me orar të rregullt zgjedhjet për Parlamentin Evropian, si dhe rezultatet e raportit të këtij viti të publikuar nga ‘Gazetarët pa Kufij’ dhe shumë të tjera.

Lexo më shumë

13.05.2019

14:00

Civic Energy Center

I përfunduar

Filming of the TV show "SporaZoom"

Aktuelna društveno politička situacija na Kosovu posle sastanaka u Berlinu i Tirani, u uslovima prekinutog Briselskog dijaloga oblast je nove emisije ,,SporaZoom" u kojoj će gosti biti Bojan Elek iz Beogradskiog centra za bezbednosnu politiku i Špetim Gaši iz Saveta za inkluzivno upravljanje.

Lexo më shumë

24.04.2019

16:00

Civic Energy Center

I përfunduar

Filming of the TV show "SporaZoom"

 Briselski dijalog - šest godina posle naziv je nove emisije Sporazoom. U njoj će gosti razgovarati o rezultatima briselskog dijaloga (pozitivnim i negativnim aspektima za zajednice, implementaciji dogovorenog na terenu, otvorenim pitanjima), oceni EU kao posrednika u dijalogu uoči evropskih izbora iz ugla srpske i albanske zajednice na Kosovu, raspoloženju građana i mogućim scenarijima na severu Kosova.

Lexo më shumë

15.04.2019

18:00

Civic Energy Center

I përfunduar

Filming of the TV show SporaZoom

U novoj emisiji SporaZoom govoriće se o razlozima i očekivanjima uoči sastanka Prištine i Beograda u Berlinu zakazanog za 29. april, o zastupljenosti Zapadnog Balkana u predizbornoj kampanji za Evropski parlament i drugim srodnim temama.

Lexo më shumë

01.04.2019

19:00

Civic Energy Center

I përfunduar

Filming of the TV show "Sporazoom"

U novoj emisiji SporaZoom govoriće se o pogledima Beograda i Prištine na platformu Skupštine Kosova za dijalog, kao i njenim međunarodnim aspektima.

Lexo më shumë
Our Facebook


Our twitt's